Geplaatst op

Weet jij waar je heen gaat?

Weet jij waar je heen gaat

Kennen jullie dat liedje van Diana Ross? Do you know where you’re going to? Weet jij waar je heen gaat? Kippenvel bezorgt dat liedje me. Iedere keer opnieuw. Die stem, de eenvoud en de tekst. Heb je wel eens stil gestaan bij die tekst?

Do You Know where you’re going to?

Do you like the things?

That life is showing you

Where are you going to?

Do you know?

Do you get?

What you’re hoping for?

When you look behind you

There’s no open doors

What are you hoping for?

Do you know?

Bewust of onbewust willen we allemaal ergens komen. Een fijne toekomst, succes in het werk, rust en balans. Maar wat is dat dan voor jou? Wat is een fijne toekomst, hoe ziet dat er uit? Met wie, waar, wanneer? Of wat is dat dan rust en balans? Wanneer ervaar jij rust? Rust voor mij kan iets totaal anders zijn dan rust voor jou.

Welke weg moet ik nemen?

Het sprookjesachtige verhaal van Alice in Wonderland kent een veelheid aan interessante gedachten die verpakt zijn in ogenschijnlijk onschuldige uitspraken. Een daarvan is de vraag van Alice aan de Kat: ”Kun je me misschien ook vertellen welke weg ik nu moet nemen?” “Dat hangt er heel erg vanaf waar je naartoe wilt,” antwoordt de Kat. “Dat maakt mij niet zo veel uit,” zegt Alice. “Dan maakt het ook niet uit welke weg je neemt,” zegt de Kat. “Als ik maar ergens kom,” voegt Alice er ter verduidelijking aan toe. “O, je komt vast wel ergens,” zegt de Kat “als je maar lang genoeg loopt”

Weet jij wat je wilt bereiken? Wat heb je nodig om dit te veranderen en is dat ook haalbaar? aar ergens kom,” voegt Alice er ter verduidelijking aan toe. “O, je komt vast wel ergens,” zegt de Kat “als je maar lang genoeg loopt”

Stel jezelf een doel

De waarheid die de Kat aan Alice meegeeft staat als een huis: “Je komt vast wel ergens, als je maar lang genoeg loopt”. Maar hoe vaak komen mensen nou echt waar ze eigenlijk op gehoopt hadden?

“Het hangt er heel erg van af waar je naar toe wilt,” was natuurlijk een hele logische vraag.  Weet jij echt wat je wilt?  Wat is een fijne toekomst, hoe ziet dat er uit? Met wie, waar, wanneer? Veel mensen weten helemaal niet precies waar ze nou eigenlijk naar toe willen. Het pad maakt dan niet uit, maar of je ooit echt krijgt wat je wenst is dan wel de vraag.

Weten wat je einddoel is helpt je om daar te komen, waar je wilt komen. Het zorg ervoor dat je focus hebt.