Geplaatst op

Wat is etherische olie

wat is etherische olie

Ken je dat gevoel, die kriebels in je buik als er iets spannends gaat gebeuren? De zenuwen die dan door je lijf gieren? Wellicht omdat je een belangrijk gesprek hebt of een presentatie gaat geven. Of misschien wel omdat je eindelijk de moed bij elkaar geraapt hebt om die achtbaan in te gaan die stijl naar beneden denderend van verschrikkelijke hoogten.

Believe

Ik ken dat gevoel maar al te goed. Wat mij dan helpt is een druppel etherische olie, Believe, in mijn handen doen en heel diep inademen. Een paar keer….. en echt heel diep. Zodat ik alle zenuwen voel wegstromen, terwijl ik tegen mezelf zeg:” Kom op Wen, dit kun je!”

Maar wat is etherische olie eigenlijk?

De kracht van de natuur

Al meer dan 5000 jaar worden etherische oliën gebruikt om hun geneeskrachtige werking. Etherische oliën zijn de levensenergie van bloemen, bomen en planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. De oliën worden gewonnen door een stoom-destillatieproces of door compressie. Ze zijn hierdoor wel 1000 tot 10.000 keer geconcentreerder dan de oorspronkelijke plant.

In de loop der tijd zijn wij als mens door de komst van allerlei synthetische middelen, de kracht van de natuur een beetje vergeten. Gelukkig vinden steeds meer mensen hun weg terug naar de natuur.

Lichamelijk, emotioneel en mentaal

Etherische oliën ondersteunen lichaam en geest in het zelf genezend vermogen. Het brengt lichaam en geest in balans en heft blokkades van het lichaam op. Je kunt de oliën op verschillende manieren gebruiken.  Zo kun je ze aromatisch gebruiken, via de huid of zelfs innemen.

Je kan ze inzetten om lichamelijke ongemakken te verhelpen, je emotioneel in balans te brengen of als mentale ondersteuning. Zo kun je etherische olie toevoegen aan je water voor reiniging van je lichaam. Je kunt de olie in een diffuser doen voor een fijne sfeer in huis. Ook kun je de olie gebruiken als emotionele ondersteuning, net even dat extra ruggensteuntje wat op dat moment nodig is.

In 20 minuten in iedere cel in je lichaam

Etherische olie zit zo in elkaar dat ze super snel door het lichaam kunnen worden opgenomen. Binnen 22 seconden bereikt etherische olie de hersenen, binnen 2 minuten zitten ze in je bloed en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de etherische olie opgenomen.

De beste kwaliteit

Er zijn heel veel verschillen etherische oliën op de markt. Ik gebruik zelf de Etherische oliën van Young Living. Deze zijn 100% zuiver en hebben een Therapeutische A-grade. Hierdoor weet ik zeker dat ik met de allerbeste oliën werk.

Ik vindt kwaliteit heel belangrijk bij etherische oliën. Ze zitten ten slotte binnen 20 minuten in iedere cel van je lichaam.

Waar let je op als je etherische olie koopt

  • Let bij het kopen van etherische olie altijd op de volgende punten:
  • De olie moet verkocht worden in donkerbruine of blauwe glazen flesjes om het te beschermen tegen de invloeden van UV-licht.
  • De olie moet 100% natuurlijk en zuiver zijn en niet vermengd met synthetische of andere olie.
  • Indien je olie wilt innemen moet deze zijn goedgekeurd voor inname en geen alcohol bevatten.
  • Om 1 liter etherische olie te produceren zijn vaak honderden kilo’s planten of bloemen nodig. Bij etherische oliën geld dan ook goedkoop is duurkoop.
  • Ook kun je bij de keuze van een olie je afvragen of je graag ondersteuning wenst of liever alle informatie zelf uit boeken en van internet wilt halen.
  • Etherische olie moet ruiken naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect heeft.

Meer weten?

Wil je meer lezen over etherische oliën download dan mijn E-book alles wat je moet weten over etherische oliën.

Vind je het leuk om onder begeleiding aan de slag te gaan met etherische oliën schrijf je dan in voor de basisworkshop. Liever zelf aan de slag dat kan met een superleuke online basis cursus aromatherapie.