Geplaatst op

Sint is weer in het land

Sinterklaas is weer in het land. Leuk en spannend tegelijk. Zie je die snoetjes.

Om 1800 is er sinterklaasjournaal, er wordt flink geknutseld op school, er worden pepernoten gebakken, schoentjes gezet en liedjes gezongen. We genieten er bij ons thuis met volle teugen van.

We hebben de ramen versierd en zijn lekker aan het knutselen thuis voor de surprises dit weekend. Toch is er ook extra strijd door de spanning en de stress.

Spanning

Er gebeurt ook zo verschrikkelijk veel deze dagen en de spanning wordt flink opgebouwd. Dat begint al voor dat de Sint in het land is. Zou hij wel komen? Waar is Ozosnel nou gebleven, krijg ik wel cadeautjes want alle pakjes zijn leeg?

En dan is Sint dan toch aangekomen maar er gebeuren allemaal gekke dingen. Het paard weet niet waar we wonen, er zijn rommelpieten die alles op zijn kop zetten en nog steeds die lege pakjes…….Ja het komt ieder jaar wel goed maar je weet maar nooit toch?

En dan hebben we het nog niet gehad over de verlanglijstjes en de spanning of je krijgt wat je graag wilt hebben. Of je überhaupt wel iets krijgt want je had toch wel een erg grote mond tegen mama gisteren en ja die pieten horen alles.

Overprikkeld

Je kind kan hier behoorlijk van ondersteboven zijn. Er komt zo enorm veel op hem af en er is zo veel om over na te denken. Daarnaast is alles anders op school en gebeuren er veel onverwachte dingen. De kinderen in de klas zijn drukker en wacht dat je van de drukte en spanning bij de Sinterklaasviering op school en pakjes avond.

Is je kind moe, niet te genieten, niet aanspreekbaar, teruggetrokken, stil of klaagt hij veel over buikpijn of hoofdpijn dan kan de spanning hem wel eens te veel zijn.

 

Tips

Heeft je kind er echt heel veel last van dan zou je kunnen overwegen hem uit te leggen dat we Sinterklaas herdenken door het zo te vieren en iedereen meedoet. Dat het een groot toneelstuk is en een tijd om even aandacht aan elkaar te geven door.

Wil je het spel graag nog een paar jaar meespelen, probeer het dan zo voorspelbaar mogelijk te maken. Maak samen een kalender waar je alle activiteiten inzet en duidelijk maakt wanneer de schoen gezet mag worden.

Zelfs als je kids niet meer geloven in Sinterklaas is dit een tijd die voor extra spanning kan zorgen. Er gebeuren rare onvoorspelbare zaken op school, er moeten gedichten en surprises gemaakt en de spanning voor de cadeaus blijft.

Kijk eens kritisch naar alle geplande activiteiten. Wil je echt overal bij zijn of kun je wellicht iets overslaan? En als je gaat kun je dan wellicht gaan op een rustig tijdstip aan het begin of aan het einde in plaats van je midden in de drukte te begeven met je kids.

Denk ook aan jezelf

Denk daarnaast ook nog even aan jezelf lieve mama. Zet een lekker muziekje op, diffuser aan met een heerlijke olie voor een fijne relaxte sfeer en even een momentje voor jezelf met een kopje thee of een kopje koffie.

Want Mama blij, iedereen blij