Geplaatst op

Must read boeken voor drukke mama’s die het even niet meer weten

Must read boeken

De winter komt er aan en de boer wil samen met zijn knecht de paarden op stal brengen. Een van de paarden is niet van plan om mee te gaan. Er is geen beweging in te krijgen. De boer haalt een touw legt het om de nek van het dier en begint te trekken. Hoe harder de boer trekt, hoe meer het beest zich verzet. De knecht besluit te helpen. Hij duwt het dier van achteren. De boer trekt zo hard als het kan, de knecht wordt ongeduldig en duwt nog harder. Het paard gaat alleen maar steviger staan. Dan komt het zoontje van de boer naar buiten. Hij loopt naar het paard toe en aait hem zachtjes over de neus. Je vind het een beetje spannend hé? Je hoeft niet bang te zijn, kom maar ik ga wel met je mee. Het jongetje loopt langzaam maar zelfverzekerd naar de stal en het paard loopt zonder problemen mee.

Soms weet je het gewoon even niet meer

Je wilt een goede moeder zijn en daarnaast ook nog een leuke vriendin en een sprankelende echtgenote. Je hebt een baan, helpt op school of doet vrijwilligerswerk. Daarnaast run je het huishouden, probeer je toch nog te sporten binnen of buiten en nu zijn ook de kids non stop thuis en ben je naast mama, echtgenote en vriendin opeens ook nog juf. Soms zie je het gewoon even niet meer zitten, weet je het gewoon even niet meer……

De druk er af

Stel je nu eens voor dat je van te voren had geweten dat iedereen maar wat doet en dat dat oké is? Dat wat voor de een werkt niet ook voor jou hoeft te werken en je vooral moet luisteren naar je eigen gevoel en je eigen ingeving. En dat wat een ander er van vind echt totaal niet relevant is?

Dat haalt de druk er wel van af toch?

Coaching voor moeders die even vastlopen

Door jarenlange ervaring en vele opleidingen verder heb ik voor mezelf eindelijk helder wat voor ons gezin belangrijk is en wat wel en niet werkt. Ik heb alle ervaringen en hetgeen ik geleerd heb in een coachingstraject verwerkt.  Hiermee help ik moeders die even vastlopen weer op weg.

Als rasechte HSP-er ligt mijn lat enorm hoog. Ik heb alles gelezen wat los en vast zat over opvoeden.  En later, toen ik er toch eindelijk achter kwam dat mijn kids hoog sensitief zijn (en nog wat later dat ze dat toch echt van mij hebben) ben ik me natuurlijk daar ook weer in gaan verdiepen.  De boeken die voor mij echt een Eye-opener waren wil ik graag met je delen.

Must read boeken

Ik heb er alleen de boeken uitgehaald die er voor mij uitspringen als het gaat om de omgang met kinderen. Veel van deze boeken zij gericht op Hoog sensitieve kinderen maar zijn zeker voor alle kinderen inzetbaar. Tenslotte wil ieder kind gezien en gehoord worden en de ruimte krijgen om te groeien tot de mooie en unieke persoonlijkheid die hij is. En als jij weet hoe je contact met je kind maakt en hem kan leiden in het leven, zal het jou als vanzelf volgen.

Must read boekenDit is het boek voor ouders met een leven

Dit boek kreeg ik een paar jaar geleden van mijn man met moederdag. Het geeft een realistische kijk op het ouderschap. Heerlijk om te lezen met allerlei hilarische mama momenten, heel herkenbaar en verhelderend. Alle mama’s hebben van die ahhhh momenten. Dat is dus heel normaal en helemaal ok. Hoe je je leven inricht en met die momenten mee omgaat is jouw keuze.

 

Must read boekenLastige kinderen? Heb jij even geluk

Omdenken is van een “probleem” een mogelijkheid maken.Er zijn 4 stappen je hierbij neemt als zich een “probleem” voordoet:
– Is het een probleem?
– Hoe groot is het probleem?
– Ben ik het probleem?
– Heeft het probleem een bedoeling?

 

Er is ook een spelvariant die je met je kinderen kan doen. Er staat op vanaf 9 jaar, ik speel dit al met de kids vanaf dat ze een jaar of 6 zijn.

 

How2talk2kidsHow2Talk2Kids

Het opvoeden van temperamentvolle kinderen vraagt echt iets extra’s van jou als ouder. Heeft jouw kind een enorme sterke eigen wil? Heb jij een kind dat opvliegender lijkt te zijn dan andere kinderen? Lijkt jouw kind soms koppiger dan anderen of kan hij van slag raken van iets waarvan je het totaal niet had verwacht? Dan is dit een boek wat je echt even moet lezen. Het is een boek vol herkenning, handreikingen en tips voor ouders. Die ook heel goed werken voor alle andere kinderen overigens.

 

Intense emoties boven waterIntense emoties boven water

Er zijn heel veel verschillende emoties. Deze leren kennen en ook het nut van de emotie begrijpen is erg handig. Dit boek geeft een heel mooi overzicht en wordt aangevuld met sprekende kleurrijke platen.

Hoe meer emoties je kent hoe rijker je gevoelsleven overigens.