Geplaatst op

Jouw levensmuseum

Jouw levensmuseum

Er zijn van die momenten dat je alleen maar achter jezelf en anderen aanholt. je wordt volledig geleefd, hoe krijg je op zulke momenten je leven terug? Er gebeurt van alles om ons heen waar we geen invloed op hebben. Deze gebeurtenissen en omstandigheden hebben invloed op onze dagen en onze handelingen. We kunnen zelf kiezen hoe we willen reageren op onze omgeving, soms lijkt dit maar niet te lukken en gaan we maar door. We staan dan op standje overleven. We verliezen hierbij vaak ook uit het oog wat nu echt belangrijk is.

Iedere dag kan je laatste dag zijn, realiseer je je dat wel?

Neem de regie over je eigen leven en besteed je tijd aan die dingen die voor jou echt belangrijk zijn! Als er een museum zou worden gewijd aan jouw leven wat zou je dan willen dat er op de foto’s aan de muren te zien is? Zijn er überhaupt wel foto’s aan de muren of heb je al je tijd besteed aan overleven?

Toen ze mij 10 jaar geleden vroegen wat ik graag deed in mijn vrije tijd was mijn antwoord:” ik heb geen vrije tijd en dat is prima.” Onderweg naar huis realiseerde ik dat dat helemaal niet prima was. Ik was mezelf helemaal kwijt geraakt in mijn werk en het zorgen voor de kids. Ik moest ook echt weer gaan ontdekken wat ik in mijn vrije tijd zou willen doen, als ik vrije tijd zou hebben.

Wat zou je doen als je nog een dag te leven had?

Laatst werd mij de vraag gesteld wat zou je doen als je nog een jaar te leven had? Hoe zou je je dagen dan vullen?

En als je nog een maand te leven had, hoe zouden je dagen er dan uit zien? En als dit de laatste dag van je leven zou zijn? Wie zijn er dan bij je en wat ben je aan het doen?

Die kwam even binnen hoor! Vooral die laatste dag!

Ik zou die met mijn man en kids doorbrengen. Waar? Dat maakt niet uit. Ik zou naar hun verhalen luisteren, met ze spelen, ze vertellen dat ik van ze hou en ze te pletter knuffelen. Ik zou volledig en uitsluitend op hen gericht zijn, zoekend naar verbinding vanuit mijn hart. En ik zou de tijd nemen om nog een laatste Latte te drinken samen met mijn lieve mama en haar bedanken voor het leven en alles wat ze me gegeven heeft.

10 tips voor rust en balans iedere dag

Als je op standje overleven staat weet je simpelweg gewoon niet wat je echt wilt en waar je vrolijk van wordt. Er is eerst rust nodig zodat er ruimte ontstaat om daarvoor te gaan nadenken.

Het goede nieuws is dat je met kleine aanpassingen al rust kan creëren, ook met drie kinderen, alle verplichtingen en een baan waarvoor je zestig uur werkt. Hoe doe je dat? Je zou kunnen beginnen met het downloaden van mijn E-book 10 tips voor rust en balans, iedere dag

 

Jouw levensmuseum

Als er dan meer rust is en je Me-Time hebt, ook al is het maar 5 minuten per dag, wordt het tijd om eens stil te staan bij waar jij nu blij van wordt in je leven.

Vaak helpt het om antwoord te geven op onderstaande vragen:

  • Wat wilde je worden vroeger toen je klein was?
  • Wat deed je in je vrije tijd?
  • Wat voor hobby’s had je toen?
  • Wie zijn er nu belangrijk in je leven?
  • Wat vind je belangrijk in je leven?
  • Als geld geen tol speelde hoe zou jij jouw dagen dan invullen?

Denk ook eens aan de vragen:

  • Wat zou je doen als je nog een jaar te leven had? Hoe zou je je dagen dan vullen?
  • En als je nog een maand te leven had, hoe zouden je dagen er dan uit zien?
  • En als dit de laatste dag van je leven zou zijn? Wie zijn er dan bij je en wat ben je aan het doen?

Als je de antwoorden op bovenstaande vragen goed bekijkt en je denkt terug aan het museum van jouw leven wat voor foto’s zou je dan willen dat er te zien waren? Wat ben je aan het doen? Met wie? En waar?

Krijg je het zelf nog niet helemaal helder of  wil je meteen goed aan de slag en kleur aanbrengen in jouw museum dan is er ook een mogelijkheid voor  coachingstraject>>>

Jouw levensmuseum