Geplaatst op

Een Vision Board geeft je richting

Vision Board

De eerste keer dat ik een Vision Board maakte vond ik het een leuke relaxte bezigheid maar zag ik het nut er niet zo van in. Het was vooral leuk om tussen al die tijdschriften plaatjes uit te zoeken waar ik blij van werd en deze op te plakken op een mooi groot geel vel papier.

Een Vision Board vertelt je ietsVision Board

Later werd me gevraagd er muziek bij te zoeken en iets te vertellen over wat ik opgeplakt had en toen werd ik tot tranen toe geraakt. Het werd me duidelijk dat alles waar ik op dat moment zo naar verlangde nu op een mooie collage stond. En zelfs de manier waarop ik alles had opgeplakt, keurig netjes en geordend met veel ruimtes er tussen gaf aan dat ik op zoek was naar structuur, ruimte en eenvoud.

Toen ik een jaar later terug keek naar mijn Vision Board had zich de structuur, ruimte een eenvoud zich in mijn leven gewoon gemanifesteerd.

Hoe werkt dat nu dan?

Je kan een vision board inzetten als een soort richtingaanwijzer voor ons bewustzijn. Ons hele leven de hele dag door filteren we onbewust informatie en richten we onze aandacht op dat wat ons onbewust of bewust bezig houdt.

Weet je nog toen je zwanger wilde worden hoeveel andere zwangere vrouwen je opeens zag. Ineens zie je ze overal, terwijl je daarvoor eigenlijk nooit, bewust, zwangere vrouwen zag.

Dit noemen we selectieve focus.  Het Reticular Activation System (RAS) systeem is dan aan het werk.

Het RAS systeem

Het RAS filtert en selecteert waar we aandacht aan besteden. We filteren aanwezige informatie op basis van onze bewuste focus en onbewuste identiteit en overtuigingen.

Met een Vision Board maak je je verlangens en wensen visueel en concreet en zorg je voor een doel in jouw leven. Als je een doel voor ogen hebt dan beïnvloed je wat het RAS filtert en wat dus de hoogste prioriteit krijgt van je brein.

Vergelijk het met Google: geef je algemene zoekopdracht dan krijg je algemene resultaten. Geef je een specifieke zoekopdracht, dan krijg je specifieke resultaten.

Het RAS gaat op zoek naar wat jij invoert.

Het onbewuste

Het onbewuste werkt in beelden, kleuren en gevoelens.  Maak jij een vision board, gaat je onbewuste op zoek naar een realiteit die daarbij past.

Door op een blanco vel je dromen uit te tekenen, uit te knippen en uit te schrijven ontvouwt zich recht voor je ogen alles wat je maar wenst in één oogopslag. En wanneer je het in zo helder uitgebeeld voor je ziet, staan alle losse dromen in je brein ineens als een écht plan papier.

Prominente plek

Hang je Vision Board ergens goed zichtbaar op. Plak hem op de koelkast, hang hem boven je bureau, bed, spiegel. Maak er een foto van en gebruik hem als screen saver op je PC of telefoon. Zorg dat je hem dagelijks ziet.

Je ogen zien elke dag het vision board. De ene keer bewust, dan sta je er even bij stil, maar meetstal onbewust.  Doordat je brein je Vision Board iedere keer weer gaat zien gaat je brein geloven dat alles wat je wenst er in feite al is. Van binnen is er dus een transformatie gaande, dat ervoor zorgt dat de dingen die je wilt en waar je van droomt gaat uitkomen.

Wil je echt aan de slag met je dromen en verlangens en aandacht geven aan wat echt belangrijk voor je is neem dan contact met me op voor een coachingstraject>>>