Geplaatst op

Doe je zelf wel rustig aan?

rustig aan

Ik heb het mega druk op dit moment. Ik geniet van de drukte en de hectiek die dat met zich meebrengt en ik kan bergen verzetten. Ik ben echt op mijn best als het lekker druk is.

Me-TimeEr zijn wel mensen om me heen die zich dan zorgen maken en zeggen: doe je wel rustig aan? Lieverds ik doe echt wat ik zelf iedereen aanraad. Ik neem iedere dag tijd voor een kopje thee. Heerlijk op mijn kantoor, in alle rust terwijl ik naar buiten kijk en wegmijmer met een muziekje op de achtergrond en de diffuser aan met een heerlijke etherische olie. Ik zorg goed voor mezelf. Maak tijd voor mezelf, de kids en Joost. Ik doe nog steeds leuke dingen en spreek regelmatig af met een vriendin.
Mijn invulling van Me-Time is wellicht iets anders dan die van jou. Ik kan genieten van een avond training geven of assisteren. Ik vindt het heerlijk om op zondagochtend op mijn kantoor in alle rust en stilte verhalen te schrijven of trainingen uit te werken. Ook het voorbereiden van de coachgesprekken op zaterdag of zondag ochtend geven me energie en ontspanning net als het lezen van een goed boek, een wandeling of een bad.

Maar ik moet bekennen…

Vorige week liep ik mezelf echt een beetje voorbij. Ik keek in mijn agenda en realiseerde me dat ik zo vol gepland stond de komende 6 weken, dat ik 6 weken lang op maximaal zou moeten presteren. De gedachte alleen al, daar schoot ik direct van in het rood.
Dat komt omdat ik JA heb gezegd tegen het geven van een aantal trainingen die voorbereid en gegeven moeten worden, ik zelf met een coach opleiding bezig ben, het mega druk is op mijn werk en ik zakelijk een aantal grote beslissingen mag nemen.
Er ontbrak focus en ik mag nog beter mijn prioriteiten gaan stellen en knopen doorhakken. Uit mijn hoofd en in mijn lijf. Gaan voelen wat IK nu wil en dat gaan doen.

En daar heb ik dan dus ook gewoon hulp bij nodig

Iemand die even meekijkt en de juiste vragen stelt.
Gelukkig heb ik een heel netwerk aan lieve NLP collega’s die maar al te graag met mij gaan zitten of er een NLP oefening tegenaan gooien, fijne vrienden om te brainstormen, lieve familie en ondersteuning op juridisch gebied.
Het blijft nog wel even druk, druk in mijn hoofd en druk met alle bezigheden. Maar die duidelijkheid die gaat er komen.

Weer een laagje dieper en dichter bij mezelf

Iedereen heeft iemand nodig die af en toe even meekijkt. Dat helpt om je inzicht te verschaffen en verder te komen. Het is oké om daar hulp bij te vragen.
Ik heb deze week tijd genomen om zelf weer te starten met een coach om verder te ontwikkelen, weer een laagje dieper en dichter bij mezelf. Echt voelen wat wil IK. En vooral ook herkennen wanneer ik in de overlevingsmodus schiet en hoe ik daar snel weer uit kom, door er gewoon te zijn en te accepteren dat het soms gewoon is zoals het is.
Soms willen de kinderen niet naar bed en dat is oké en toch gebeurt het gewoon. Geen frustratie, geen strijd, het is gewoon……. En ja als je thuis komt van een drukke dag en het huis is ontploft dan mag je daar best gefrustreerd van raken, het gaat er om wat je vervolgens doet. Loop je boos weg, ga je staan schreeuwen of kun je erkennen dat je er van baalt, de situatie overzien en er voor zorgen dat de kids gaan opruimen zodat jij het eten kan maken?

Zeker wel me-time dus

Ook heb ik mijn agenda nog eens kritisch bekeken en besloten een aantal dingen niet te gaan doen. Lastige beslissingen, die meteen goed voelen zodra ze genomen zijn. Daarnaast plan ik heel bewust dagelijks tijd voor de kids om samen te spelen te oefenen te knuffelen en te lezen. Daar wil ik meer tijd voor hebben dus ik ga nog even verder met schrappen in mijn agenda. Ruimte maken voor hun, voor ons.
Los van de kopjes thee en dagelijks wegdromen heb ik mezelf volgende week een sessie bij de schoonheidsspecialiste gegund en de week erop een voetreflex massage ingepland. Zeker wel me-time dus.
Wat doe jij voor jezelf? Doe jij wel rustig aan af en toe? Heb je wel Me-Time? Wat dacht je van een Access Bars sessie? Even niks, tijd voor jezelf en je hoofd leeg>>>
Of wil je ook iemand die even met jou meekijkt? kijk dan eens op mijn website voor de coachingsmogelijkheden>>>