Geplaatst op

De lente staat in het teken van nieuw leven

De lente staat in het teken van nieuw leven. De natuur ontwaakt. Het is fris buiten, langzaam komen er knoppen tevoorschijn, plotseling bloeien de bloesems aan de bomen en komen er nieuwe planten uit de grond. Ook worden er worden lammetjes, kalfjes en veulens geboren. 

Ontwaken

De dagen worden langer. Het zonlicht sterker. We krijgen nieuwe energie, een positief gevoel. Dit is de tijd van plannen maken, lekker schoonmaken en ordenen. Neem er de tijd voor, de lente duurt drie volle maanden.

Net als de natuur mag onze creativiteit weer ontwaken. Ideeën en plannen, die tijdens de rustperiode van de winter als zaadjes onder de grond wachtten en krachten verzamelden, mogen nu vorm krijgen en zichtbaar worden.

Je mag weer wakker worden uit je winterslaap. De lente is het moment bij uitstek dus om alles weer te laten stromen.

Vertrouwen in jezelf omarmen

Ontwaken betekent niet alleen in de ochtend wakker worden en je bed uit stappen… Het is ook vertrouwen in en omarmen van jezelf, precies zoals je bent. Je mag jezelf accepteren met al je imperfecties. Bedenk: ‘ik ben goed genoeg’.  

Het gaat om alles accepteren zoals het is, zowel pijn als plezier, geluk als verdriet, zekerheid als onzekerheid. Denk hierbij aan deze uitspraak: zonder dag geen nacht, zonder yin geen yang.

Wat is er nu, op dit moment?

Wees nieuwsgierig naar wat er op dit moment is. Welke gedachten, gevoelens, prikkels en impulsen zijn er? Want dat is alles wat er is. Emoties komen en gaan als in een golf. Volg je deze golf dan ebt de emotie snel weg, wat overblijft is het verhaal eromheen. Hoe jij daar mee omgaat is een keuze.

Download mijn gratis e-book

Een grote schoonmaak houden is dus een win-win: schoon huis, leeg hoofd en een goed gevoel. De lente is hét moment voor een grote schoonmaak, zowel in huis als in je hoofd. In dit gratis e-book besteed ik aandacht aan beide. Vraag het nu aan.

Werken aan het oplossen van jouw belemmerende overtuigingen

Wil jij als moeder graag samen met mij werken aan het oplossen van jouw belemmerende overtuigingen? Neem dan contact met mij op voor een coaching.