Geplaatst op

Oogsten en loslaten

Oogsten en loslaten

De natuur kleurt zich met warme herfst kleuren. Appels en peren kunnen rijkelijk worden geoogst en de noten liggen voor het oprapen. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de regen valt. Het is tijd om te oogsten en loslaten.

Oogsten

De herfst betekent vaak letterlijk meer naar binnen gaan, gordijnen dicht en kaarsjes aan. Een mooi moment om even stil te staan bij de afgelopen maanden. Kijk eens een keer terug naar de afgelopen maanden en alles wat er gebeurt is. Wat heb jij gezaaid, wat mag je nu oogsten?

Wat brengt de herfst ons?

Het is vroeg donker en de temperatuur is lager. Hierdoor slaap je beter. De frisse lucht en de kleuren van de natuur maken vrolijk en bieden troost.  De warme, spicy kruiden die bij de herfst horen, zoals Kaneel, gember en nootmuskaat verwarmen en zijn goed voor de gezondheid. Er zijn heerlijk herfstige diffuser combinaties. Bij ons thuis is de Thieves met Orange favoriet.

 

Loslaten

Zodra het buiten frisser wordt, maken we graag heerlijk lange boswandelingen. Wandelen in de frisse herfst lucht helpt je helder nadenken. De natuur maakt zich nu klaar voor de winter. De bladeren vallen van de bomen en worden meegevoerd door de wind. Het is tijd om los te laten. Welke patronen, gedachten en overtuigingen helpen je niet? Wat mag jij loslaten zodat er weer ruimte ontstaat voor iets nieuws. Waar wil jij ruimte voor maken?

Weerstand

Gezonde voeding, weinig stress, voldoende (nacht)rust en ontspanning houdt je weerstand hoog. Dat is vandaag de dag best lastig. Gelukkig kun je je lichaam met Young Living oliën heel goed ondersteunen. In mijn E-book Olie en herfst vindt je allerlei tips en recepten voor een heerlijke herfst.

Herfstblues

Heb je toch last van de herfstblues doe dan Copaiba in de diffuser om de sfeer te verlichten. Copaiba helpt zwaarmoedigheid te verminderen en spanning, angst en stress tegen te gaan.  Je kunt dit eventueel nog aanvullen met een vrolijke olie zoals de Joy, Orange, Bergamot of Tangerine.

Wil je graag samen aan de slag om te ontdekken wat je mag loslaten, neem dan even contact met me op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.