Geplaatst op

3 tips voor mooi, gezonde en glanzende zomerbenen

tips voor mooie glanzende zomerbenen

De zomer is het seizoen van mooi weer, terrasjes, lange avonden, korte rokjes en blote voeten. Tijd voor welverdiende me-time voor hardwerkende mama’s. Dubbel me-time: eerst tijd voor jezelf in de badkamer (of buiten in de zon) om je benen zomerproof te maken en daarna showtime met een vriendin op het terras of strand. Ik geef je drie tips voor mooie, gezonde en glanzende zomerbenen. 

1. Scrubben

Scrubben doet wonderen!  Voor een mooie, gladde en verzorgde huid kun je jouw huid het beste scrubben met een milde korrel. Het resultaat? Een gladde en glanzende huid die jouw bodycrème, -lotion of -butter beter opneemt én bovendien sneller bruin wordt.

Het beste resultaat bereik je door van onder naar boven te werken met grote, cirkelvormige bewegingen. De ruwe huid op je knieën en enkels mag wat extra aandacht krijgen en als je dan toch bezig bent neem dan ook jouw ellebogen en voeten meteen mee. Kies voor een mild product en ga altijd zachtjes te werk.

Scrub een gezonde huid niet meer dan één keer per week en een droge huid maar één keer per maand. Een vette huid kan wel één tot twee keer per week gescrubd worden.

2. Ontharen

Na het scrubben kun je jouw benen gaan ontharen. Er zijn heel wat manieren waarop je die vervelende ongewenste haartjes kunt weghalen, denk hierbij aan scheren, gebruik van ontharingscrème, harsen of waxen en epileren. Kies vooral de methode waar jij je het prettigst bij voelt.

Voorkom rode bultjes, jeuk en irritatie na het ontharen en smeer de onthaarde plekken dan in met amandelolie. Voeg aan de amandelolie een druppel van de etherische oliën Lavender en Frankincense toe. Succes verzekerd.  En blijven scrubben!

3. Insmeren

Smeren, smeren en nog eens smeren is de sleutel naar gezonde zomerbenen. Overdag smeer je met een voedende zonnebrandcrème, ‘s avonds eerst een milde aftersun voor extra voeding en daarna een heerlijk geurende bodycrème, -lotion of -butter. Deze zorgt voor mooie, gezonde en glanzende benen én brengt jou in opperbeste stemming.

Download mijn e-book voor natuurlijke verzorgingsproducten

Wil je zelf aan de slag met recepten voor natuurlijke verzorgingsproducten? Download dan mijn zomer e-book.