Wat zijn etherische oliën?

[metaslider id=”325″]

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn de levensenergie van planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Etherische oliën worden gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant. Etherische oliën worden verkregen uit wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc.

Het verschil tussen etherische en plantaardige oliën plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Deze oliën zijn wat vetter.
Etherische olie zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. Binnen 22 seconden kan etherische olie de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de etherische olie opgenomen.

Essentiele olie moet ruiken naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect heeft.

Ruik altijd aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant. De oliën kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel vlak. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus.