Wat is Aromatherapie?

De hele dag ruiken we allerlei verschillende geuren en iedere geur vertelt ons een eigen verhaal: sommige verfrissen ons, andere ontspannen. De ene geur maakt ons blij, een ander luchtje vinden we stinken. Geuren brengen ons direct bij ons gevoel. Het is misschien daarom wel dat aromatherapie al zo oud en populair is. De term aromatherapie is ongeveer 75 jaar oud. Het gebruik van planten ter ondersteuning van genezing komt al vanaf de oermens.

Aromatherapie is onderdeel van de kruidgeneeskunde en gebruikt etherische olie van planten als therapeutisch onderdeel bij behandeling van klachten op lichamelijk en geestelijk gebied. Aromatherapie ondersteunt lichaam en geest in het zelf genezend vermogen, het brengt lichaam en geest weer in balans en heft blokkades in de energiemeridianen van het lichaam op.

Ieder mens heeft een energieveld en in ons lichaam lopen allerlei energiekanalen, energie meridianen of Chi genoemd. Deze meridianen kunnen door ziekte en stress verstopt of geblokkeerd raken. Iedere olie heeft een heilzame vibratie. Deze helpt de mens om zijn innerlijke disbalans te corrigeren. De juiste etherische olie met de juiste vibratie kan deze blokkade opheffen.