Voordat je start

[metaslider id=”394″]

Voordat je start

Je mag etherische oliën nooit in open wonden, gehoorgang of ogen krijgen. Krijg je nu toch iets in je oog doe er dan direct olijfolie of melk op zodat je de olie verdunt. NOOIT water gebruiken om olie te verwijderen, want dan versterk je de olie.

Olie vermengt niet met water. Ga je in bad dan moet je de olie toevoegen aan Epson zout zodat etherische olie beter wordt opgenomen in het water. Mocht je dit nu niet in huis hebben kun je het ook mengen met een kopje melk.

Lees de labels. Het label geeft aan wat er allemaal in de olie is verwerkt en hoe je deze moet verdunnen.

Sommige mensen kunnen erg gevoelig zijn voor een bepaalde olie. Probeer het daarom altijd eerst op een klein stukje van je huid, voordat je jezelf helemaal gaat insmeren.

Dieren zijn meer “gevoelig” voor etherische olie omdat hun reukorgaan vele malen sterker ontwikkeld is dan de onze. Houdt hier rekening mee en zorg er voor dat ze altijd weg kunnen in een ruimte waar olie verdampt wordt.

Het is aan te raden om langzaam te starten met de oliën. Begin met één gaat dit goed, dan bouw je op door andere oliën toe te voegen. Luister naar je lichaam en kijk of je tekenen van detox (ontgiften) ervaart. De voornaamste detox klachten zijn hoofdpijn, vermoeidheid en darmklachten. Mocht je merken dat dit ontstaat of verergert na het beginnen met de oliën, neem dan een stapje terug. Drink tevens veel water, zodat je lichaam afvalstoffen makkelijker kan afvoeren. Houd de oliën buiten bereik van kleine kinderen en dieren.

Contradicties:

  • Altijd een drager gebruiken zoals basisolie, room of melk
  • Nooit puur op de huid gebruiken (behalve lavendel)
  • Bij irritatie vette plantenolie aanbrengen zoals olijfolie
  • Bij per ongeluk inname direct plantenolie innemen
  • Contradicties vermeld bij de individuele oliën altijd handhaven