Hoe gebruik je etherische oliën?

Hoe gebruik je etherische oliën? Hier zijn verschillende manieren voor. Ik leg je uit welke verschillende manieren er zijn voor het gebruik van etherische olie.

1. Aromatisch

Bij het Duitse model ligt de focus op inhalatie van etherische oliën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het effect van geuren op reukzin een enorme invloed kan hebben op onze hersenen. Speciaal op de hypothalamus (het controlecentrum voor de hormoonafgifte in ons lichaam) en het limbische systeem (de regelaar van onze emoties). Gebruik een speciale diffuser, inhaleer direct uit het flesje of wrijf een druppel in de palmen van je handen leg ze als een kommetje over je neus en inhaleer.

Hoe gebruik je etherische oliën?   Hoe gebruik je etherische oliën?

2. Plaatselijk

Bij het Engelse aromatherapie model wordt een klein deel etherische olie opgelost in een groot deel plantaardige olie om het lichaam te masseren met als doel ontspanning en stress vermindering. Je kunt de verdunde olie ook rechtstreeks aanbrengen op de plek waar je last hebt, op het corresponderende voetreflex-punt op je voeten of op de chakra’s.

  

3. Inwendig

Het Franse model van de aromatherapie schrijft onverdunde plaatselijke toepassing van therapeutische graad etherische oliën en/of de inname van pure etherische oliën voor. Zoals bijvoorbeeld een paar druppels etherische olie toegevoegd aan water (met een snufje zout) agave siroop, honing, een beetje plantaardige olie, op een stukje brood of in een capsule. Ga niet zelf experimenteren met het innemen van etherische olie als je geen ervaring hebt. Etherische olie is zeer geconcentreerd en heeft een sterke werking op ons lichaam. Neem alleen olie in als je 100% zeker weet dat je hele zuiver olie hebt en deze is goedgekeurd voor inname door de FDA. Niet alle oliën worden aanbevolen voor inname. Op elk label van de verschillende oliën wordt aangegeven wat de aanbevolen toepassingen zijn en wat de verdunningsverhouding is. Zorg er daarom voor dat je deze informatie zorgvuldig leest voordat je een olie gebruikt!

4. Samen naar het beste resultaat

Door de mogelijkheden te combineren en te integreren in je leven kun je de beste resultaten bereiken. Aromatherapie is zeer uitgebreid en intrigerend en biedt vele mogelijkheden.

Wil jij aan de slag met etherische oliën? Kies dan voor één van de starterkits of ga naar mijn workshop In balans met etherische oliën.