Binaural beats

Er is een breintechnologie beschikbaar die binaural beats wordt genoemd waardoor jij je brein kunt optimaliseren en verbeteren.

Het is een techniek die twee verschillende tonen of frequenties laat horen. De ene toon hoor je via je linkeroor en de tweede toon via je rechter oor. Het verschil zorgt voor een derde toon in je brein. Deze derde toon wordt ook wel de binaural beat genoemd. Deze beats zijn zo afgesteld dat ze een bepaalde hersengolven in jouw brein creëren en trainen.

Er zijn vijf soorten hersengolven. Ze werken bijna net als muzieknoten. Sommige golven zijn lage frequenties en andere hoge. Samen zorgen ze ervoor dat je gedachten en emoties in evenwicht zijn, dat ze gefocust zijn en openstaan voor alles rondom jou.

Hersengolven:

DELTA (1 Hz 3 Hz) Dit is de staat als je diep in slaap bent. Het zijn de langzaamste hersengolven die we in de hersenen kunnen vinden.

THETA (4 Hz – 7 Hz) Theta golven worden ook wel geassocieerd met diepe meditatie of dromen. Het is een staat van diepe ontspanning.

ALFA (8 Hz – 13 Hz) De alfa frequentie wordt ook wel de ideale leerstaat genoemd, omdat je in deze staat veel makkelijker informatie kunt opnemen en kunt onthouden. Dit is een staat van lichte ontspanning .

BETA (12 Hz – 33 Hz) Deze hersengolven zijn aanwezig tijdens normale wakkere staat. Je hebt ze de hele dag door tijdens bijvoorbeeld autorijden, werken, praten, enz. De hogere beta frequentie wordt vaak geassocieerd met stress en angst.

GAMMA (25 tot 100 Hertz) Er is nog weinig bekend over deze golven. Ze hebben te maken met onze leerstijl, met ons vermogen om nieuwe informatie op te nemen, en met onze zintuigen en waarnemingen.

Door de ontspannen muziek met binaural beats zul je sneller kunnen ontstressen, en gemakkelijk kunnen ontspannen.