Aromatherapie

De hele dag ruiken we allerlei verschillende geuren en iedere geur vertelt ons een eigen verhaal: sommige verfrissen ons, andere ontspannen. De ene geur maakt ons blij, een ander luchtje vinden we stinken. Geuren brengen ons direct bij ons gevoel. Het is misschien daarom wel dat aromatherapie al zo oud en populair is. De term aromatherapie is ongeveer 75 jaar oud. Het gebruik van planten ter ondersteuning van genezing komt al vanaf de oermens.

Aromatherapie is onderdeel van de kruidgeneeskunde en gebruikt etherische olie van planten als therapeutisch onderdeel bij behandeling van klachten op lichamelijk en geestelijk gebied. Aromatherapie ondersteunt lichaam en geest in het zelf genezend vermogen, het brengt lichaam en geest weer in balans en heft blokkades in de energiemeridianen van het lichaam op.

Ieder mens heeft een energieveld en in ons lichaam lopen allerlei energiekanalen, energie meridianen of Chi genoemd. Deze meridianen kunnen door ziekte en stress verstopt of geblokkeerd raken. Iedere olie heeft een heilzame vibratie. Deze helpt de mens om zijn innerlijke disbalans te corrigeren. De juiste etherische olie met de juiste vibratie kan deze blokkade opheffen.

Etherische oliën

Etherische oliën zijn de levensenergie van planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Etherische oliën worden gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant. Etherische oliën worden verkregen uit wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc.

Het verschil tussen etherische en plantaardige oliën plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Deze oliën zijn wat vetter.
Etherische olie zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. Binnen 22 seconden kan etherische olie de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de etherische olie opgenomen

Hoe gebruik je etherische oliën?

1. Aromatisch

Bij het Duitse model ligt de focus op inhalatie van etherische oliën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het effect van geuren op reukzin een enorme invloed kan hebben op onze hersenen. Speciaal op de hypothalamus (het controlecentrum voor de hormoonafgifte in ons lichaam) en het limbische systeem (de regelaar van onze emoties). Gebruik een speciale diffuser, inhaleer direct uit het flesje of wrijf een druppel in de palmen van je handen leg ze als een kommetje over je neus en inhaleer.

  

2. Plaatselijk

Bij het Engelse aromatherapie model wordt een klein deel etherische olie opgelost in een groot deel plantaardige olie om het lichaam te masseren met als doel ontspanning en stress vermindering. Je kunt de verdunde olie ook rechtstreeks aanbrengen op de plek waar je last hebt, op het corresponderende voetreflex-punt op je voeten of op de chakra’s.

  

3. Inwendig

Het Franse model van de aromatherapie schrijft onverdunde plaatselijke toepassing van therapeutische graad etherische oliën en/of de inname van pure etherische oliën voor. Zoals bijvoorbeeld een paar druppels etherische olie toegevoegd aan water (met een snufje zout) agave siroop, honing, een beetje plantaardige olie, op een stukje brood of in een capsule. Ga niet zelf experimenteren met het innemen van etherische olie als je geen ervaring hebt. Etherische olie is zeer geconcentreerd en heeft een sterke werking op ons lichaam. Neem alleen olie in als je 100% zeker weet dat je hele zuiver olie hebt en deze is goedgekeurd voor inname door de FDA. Niet alle oliën worden aanbevolen voor inname. Op elk label van de verschillende oliën wordt aangegeven wat de aanbevolen toepassingen zijn en wat de verdunningsverhouding is. Zorg er daarom voor dat je deze informatie zorgvuldig leest voordat je een olie gebruikt!

De juiste etherische olie

Ik gebruik zelf de Etherische oliën van Young Living. Deze zijn 100% zuiver en hebben een Therapeutische A-grade. Hierdoor weet ik zeker dat ik met de allerbeste oliën werk.  Let bij het kopen van etherische olie altijd op de volgende punten:

  • De olie moet verkocht worden in donkerbruine of blauwe glazen flesjes om het te beschermen tegen de invloeden van UV-licht.
  • De olie moet 100% natuurlijk en zuiver zijn en niet vermengd met synthetische of andere olie.
  • Indien je olie wilt innemen moet deze zijn goedgekeurd voor inname en geen alcohol bevatten.
  • Om 1 liter etherische olie te produceren zijn vaak honderden kilo’s planten of bloemen nodig. Voor 15 ml lavendelolie is 70kg lavendelbloemetjes nodig, in 15 ml koudgeperste zuivere citroenolie zijn meer dan 45 citroenen verwerkt en voor 15 ml zuivere rozenolie 12.000 rozen. Bij etherische oliën geld dan ook goedkoop is duurkoop.
  • Ook kun je bij de keuze van een olie je afvragen of je graag ondersteuning wenst of liever alle informatie zelf uit boeken en van internet wilt halen.

Etherische olie moet ruiken naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect heeft.

Ruik altijd aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant. De oliën kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel vlak. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus.

Ervaringen

"Ik ben de oliën gaan gebruiken thuis in de diffuser zodat mijn puberzoon zich beter kan concentreren en beter gaat plannen. We hebben de diffuser dagelijks aan. Soms zelf de hele dag. Ik merk dat ik zelf ook rustiger wordt in mijn hoofd. Het is echt rustiger geworden thuis" Patricia

"Mijn dochtertje sliep 's nachts niet goed. Zowel het doorslapen als het inslapen was een probleem. Nu we haar iedere avond masseren met Lavender olie en 's nachts de diffuser hebben aanstaan met Cederwood slaapt ze een stuk beter. Wat een verademing, nu kan ik zelf ook weer slapen" Inge

"Ik vond de olie serieus onzin, totdat ik enorm veel stress had op mijn werk en mijn schouders helemaal vastzaten. De Deep Relief op mijn stramme spieren en de Stress-away met Lavender op mijn polsen en slapen doet wonderen" Joost

"Ïk gebruik de Thieves olie in mijn praktijk om de ruimte te zuiveren na een zwaar gesprek, dit maakt zo'n verschil. De lucht klaart meteen op en ik ben klaar voor mijn volgende client" Monique

Consult

Tijdens een 1 op 1 consult van 30 minuten gaan we samen bekijken welke klachten je hebt en waarvoor je de Etherische oliën zou kunnen inzetten.

Middels de Itovi scanner krijgen we een heel goed beeld van de oliën die jou lichaam op dit moment nodig heeft.

De Itovi-scanner test middels elektronische frequenties je lichaam op 273 punten (biomarkers) en vergelijkt het testresultaat met de frequenties die in de oliën en supplementen zitten.

De scanner produceert een rapport waarin de punten die uit balans zijn worden vertaald naar specifieke producten, waardoor je direct weet welke essentiële oliën en/of supplementen jouw lichaam op dat moment nodig heeft.

Het behandelplan wordt gemaild zodat de uitkomst van de scan en aanbevelingen nagelezen kunnen worden.

De Itovi-scan is geschikt voor iedereen: volwassenen, kinderen, maar ook voor dieren. Doordat de scan binnen 1,5 minuut klaar is, is het ook voor kinderen en dieren goed te doen.

De prijs voor een Consult inclusief Itovi-scan is Euro 25 

Ja, ik wil graag een consult boeken

Ervaringen Itovi-scan:

Hallo Wen, Vond de uitkomst van de scan verrassend goed kloppend!
dank je wel! Godelieve

Hey wen ik vond de scan geweldig. Had niet verwacht dat er uit zou komen waar ik last van heb. En t klopte ook nog!!! Voor mij was t zeker een succes xxx Linda

Indrukwekkend hoe kloppend de bevindingen van de itovi scan waren voor mij op dat moment Ingrid

Young Living Starter kit

Young Living heeft een hele mooie starterkit zodat je alle veel gebruikte oliën en diffuser in een keer in huis kunt halen.

Frankincense

Eén van de beste oliën voor de huid. Veel van de verzorgingsproducten van Young Living bevatten dus ook Frankincense. Maar ook in diverse olieblends van Young Living zul je Frankincense terugvinden. Het is een olie die heel rustgevend en aardend werkt.

Lavender

De meest veelzijdige olie van Young Living. Deze wordt ook wel het "Zwitsers zakmes" onder de oliën genoemd, omdat hij op zo veel manier in te zetten is. Ter ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid, maar ook ter ontspanning. Perfect in de diffuser samen met Cederwood of Stress Away voordat je naar bed gaat bijvoorbeeld.

Peppermint

Ondersteunend voor de spijsvertering (maag/darmen), je uithoudingsvermogen en je luchtwegen. Het is een frisse, oppeppende olie. Ideaal om bij een middag dipje te inhaleren bijvoorbeeld. Maar ook om na een zware maaltijd op je buik te gebruiken.

Thieves

Werkt ondersteunend voor het immuunsysteem. Gebruik in de diffuser of onder je voeten. Deze blend is ook een belangrijk onderdeel in de tandpasta van Young Living en in de diverse schoonmaakmiddelen.

Stress Away

De naam zegt het al... Heerlijk in de diffuser of draag hem als parfum. Dit is één van de meest gebruikte emotie-oliën van Young Living.

Purification

Gebruik in de diffuser om vervelende geurtjes weg te krijgen (eten, verflucht, rook, dieren etc.) of doe een paar drupjes in het vakje van de wasverzachter in de wasmachine. Ook fijn om te gebruiken bij oneffenheden in het gezicht. Gebruik in een spray tegen insecten in de zomer.

Lemon

Deze heeft een ontgiftende werking en is een krachtige antioxidant. Heerlijk om aan je dringen of eten toe te voegen. Het is een hoofdbestanddeel van de NingXia Red. Deze olie werkt tevens opbeurend en revitaliserend. En daarnaast ook ideaal om te gebruiken in zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.

Pan Away

Breng deze olie aan op vermoeide en stijve spieren om deze weer te ontspannen. Heeft een oppeppend aroma. Ondersteunt de normale cellulaire functie. Pan Away werd door Gary Young gefformuleerd na een ernstige blessure aan zijn gewrichtsbanden. Breng aan in je nek voor een verkoelende werking na een drukke dag.

R.C.(Respiratory Care)

Deze olie is o.a. ondersteunend voor de luchtwegen. Gebruik in de diffuser of smeer het onder je voeten of op je borst.

DiGize

Een topper ter ondersteuning van het spijsverteringssysteem. Smeer deze op je buik of onder de voeten op de VitaFlexpunten van de darmen bijvoorbeeld.

Copaiba

Een olie die ondersteunend werkt op het hele lichaam. Tevens aardend en rustgevend. Deze olie is fijn om in combinatie met een andere olie te gebruiken, om de werking van de betreffende olie te versterken.

Orange + (extra olie)

Een "blije" olie en daarom ook een favoriet bij kinderen. Deze olie is rustgevend en opbeurend.
Gebruik in de diffuser of doe een druppeltje in je drinkwater. Heerlijk! Wat nog meer?

Ja, ik wil graag meer informatie